30/7/11

Κατσικίσιο τυρί Μετσόβου

Τυρί σκληρό σε μικρά κεφαλάκια με χρώμα λευκό πρός φαιό με διάσπαρτους κόκκους πιπεριού στη μάζα του. Εχει πιπεράτη γεύση και προορίζεται να φαγωθεί μαζί με μεζέδες και τσίπουρο.

Αλλες ονομασίες, "Μαίσιο" γιατί γίνεται απο γάλατα του Μαίου.
"Μπατζίσιο" γιατί γίνεται στον μπάτζο που είναι άλλη ονομασία για τη στάνη.
"Γιδίσιο" γιατί γίνεται απο γίδινο γάλα.
Αποκλειστική παραγωγή του ιδρύματος Τοσίτσα στο Μέτσοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου