Είναι ένα σαλατικό με πικρούτσικη γεύση που έχει κατσαρά φύλλα και που στην Ελλάδα το ξέρουμε με το όνομα πράσινο σγουρό ήρεμο ραδίκι ή αντίδι
Υπάρχουν 2 ειδών
β) το κόκκινο
Το λευκό έχει πιο σφιχτά τυλιγμένα φύλλα με κίτρινες άκρες, επίσης πικρή γεύση που μαγειρεύεται ογκρατέν με μπεσαμέλ και ζαμπόν ή τρώγεται χοντροκομμένο στις σαλάτες.
Το κόκκινο μοιάζει με το λευκό στο σχήμα αλλά τρώγεται μόνο ωμό γιατί άμα μαγειρευτεί χάνει το χρώμα του και την ιδιαίτερη γεύση του
Το κόκκινο μοιάζει με το λευκό στο σχήμα αλλά τρώγεται μόνο ωμό γιατί άμα μαγειρευτεί χάνει το χρώμα του και την ιδιαίτερη γεύση του
Αλλα ονόματα: Σικορέ, endives
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου