Λεξικό γαστρονομίας

Τι είναι τι, στη μαγειρική

27/7/11

Γλιστρίδα

Βλέπε "ανδράκλα"
Αναρτήθηκε από Marina στις Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2011
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Ετικέτες "Γ", Λαχανικά-Χόρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Για μενα

Η φωτογραφία μου
Marina
Blogging without obligation
Προβολή πλήρους προφίλ

Αναγνώστες

Γαλακτοκομικά

Γαλακτοκομικά

Bread

Bread

Beef cuts

Beef cuts

Herbs

Herbs

Wine

Wine

Μπαχαρια

Μπαχαρια

Veges

Veges

Pasta

Pasta

Books

Books

Chocolate

Chocolate

Mrs Beeton

Mrs Beeton

Ψαξε τη λεξη εδω

Κατηγορίες

  • Chefs (14)
  • Savoir vivre (19)
  • Tex-Mex (6)
  • Αλβανία (3)
  • Αλλαντικά (11)
  • Ανδρος (3)
  • Απω Ανατολή (20)
  • Αρκαδία (5)
  • Αρτοσκευάσματα (55)
  • Αρωματικά γεύσης (7)
  • Αυγά-Αβγά (9)
  • Αυστραλία (3)
  • Αφρική (8)
  • Βουλγαρία (1)
  • Βραζιλία (5)
  • Βότανα-Αφεψήματα (10)
  • Γαλακτοκομικά (36)
  • Γερμανία (9)
  • Γιορτές-Εθιμα (9)
  • Γλυκά (243)
  • Δημητριακά-Σπόροι (35)
  • Δωδεκάνησα (7)
  • Είδη εστίασης (8)
  • Είδη κουζίνας (15)
  • Εβραϊκή κουζίνα (4)
  • Ελιές (9)
  • Επτάνησα (17)
  • Εστιατόριο (1)
  • Ζάκυνθος (6)
  • Ζάχαρη (10)
  • Ζαχαροπλαστική (6)
  • Ζυμαρικα-Ρύζια (95)
  • Ηπειρος (8)
  • Θεσσαλία (3)
  • Θράκη (2)
  • Ιαπωνία (29)
  • Ικαρία (2)
  • Ινδικά (23)
  • Ιραν (2)
  • Ιρλανδία (9)
  • Ισπανία (19)
  • Ισραήλ (1)
  • Ιταλία (57)
  • Κάσος-Κάρπαθος (4)
  • Κέρκυρα (24)
  • Κίνα (2)
  • Καναδάς (1)
  • Καραϊβική (8)
  • Κεφαλλονιά (4)
  • Κοζάνη (2)
  • Κομοτηνή (5)
  • Κορσική (1)
  • Κουζινικά (56)
  • Κρήτη (35)
  • Κρασιά (41)
  • Κρεατικά (197)
  • Κυκλάδες (28)
  • Κύθηρα (3)
  • Κύπρος (11)
  • Λάδι-Ξύδι (13)
  • Λήμνος (7)
  • Λίπη (9)
  • Λακωνία (5)
  • Λαχανικά-Χόρτα (122)
  • Λευκάδα (1)
  • Λικέρ (37)
  • Μάνη (3)
  • Μέλι (1)
  • Μέση Ανατολή (1)
  • Μέτσοβο (3)
  • Μακεδονία (8)
  • Μαλάκια-Οστρακα (30)
  • Μανιτάρια (25)
  • Μεγάλη Βρετανία (50)
  • Μεξικό (17)
  • Μικρά Ασία (21)
  • Μουστάρδες (11)
  • Μπαχαρικά (74)
  • Μπύρες (5)
  • Μυρωδικά (51)
  • Νάξος (8)
  • Νάουσα (3)
  • Νορβηγία (4)
  • Νότιος Αμερική (14)
  • Ξηροί καρποί (11)
  • Οινοπνευματώδη (42)
  • Ολλανδία-Βέλγιο (3)
  • Ορεκτικά (57)
  • Ορολογία (219)
  • Οσπρια (13)
  • Ουγγαρία (1)
  • Πάρος (1)
  • Πάτρα (1)
  • Πίτες-Τάρτες (25)
  • Πίτσες (15)
  • Παγωτά (10)
  • Πατάτες (16)
  • Περσία (1)
  • Πορτογαλία (6)
  • Ποτά (90)
  • Πουλερικά (17)
  • Πόντος-Μαύρη θάλασσα (16)
  • Ροφήματα-Χυμοί (26)
  • Ρωσία (4)
  • Ρόδος (3)
  • Σάλτσες (111)
  • Σάμος (4)
  • Σέρρες (1)
  • Σαλάτες (19)
  • Σαλαμίνα (1)
  • Σαλιγκάρια (5)
  • Σαμοθράκη (3)
  • Σαντορίνη (Θήρα) (3)
  • Σερβιτόρος (1)
  • Σκωτία (2)
  • Σκόπελος (2)
  • Σοκολάτα (10)
  • Σουηδία (4)
  • Σούπες (44)
  • Σύρος (2)
  • Τήνος (3)
  • Τουρκία-Μεσ. Ανατολή (45)
  • Τυροκομικά (139)
  • Φρούτα (35)
  • Φύκια (2)
  • Χίος (4)
  • Ψάρια (137)
  • Ψάρια-Ψαρικά (13)
  • Ψαρικά (44)

Αλφαβητικες κατηγορίες

  • C (15)
  • D (2)
  • F (4)
  • G (2)
  • J (1)
  • L (1)
  • P (2)
  • R (3)
  • S (7)
  • W (2)
  • Α (47)
  • Β (17)
  • Γ (32)
  • Δ (2)
  • Ε (49)
  • Ζ (11)
  • Η (6)
  • Θ (10)
  • Ι (9)
  • Κ (82)
  • Λ (23)
  • Μ (83)
  • Ν (6)
  • Ξ (2)
  • Ο (19)
  • Π (52)
  • Ρ (12)
  • Σ (52)
  • Τ (33)
  • Υ (3)
  • Φ (18)
  • Χ (10)
  • Ψ (6)
  • Ω (1)

Φιλαράκια

  • Θέμις
  • An-lu
  • Ελληνίδα
  • Παυσίλυπη

Αμπελοφιλοσοφίες

"Φιλες" της κουζίνας

Γατου

Βιβλιοθήκη

  • "500 ταξίδια ζωής στη γεύση" National Geographic
  • "The Oxford Companion to Food" by Alan Davidson
  • "Ελληνική γαστρονομία" της Μυρσίνης Λαμπράκη
  • "Ελληνική Παραδοσιακή Μαγειρική", Εκδόσεις Αθως, ISBN 978-960-351-865-5
  • "Θέματα υγιεινής τροφίμων" του Θ. Αλεξανδρόπουλου
  • "Θέματα χημείας τροφίμων" του Δ. Σ. Γαλανού
  • "Λεξικό για μπαχαρικά" της Anne Iburg
  • "Λεξικό για Τυριά" της Anne Iburg
  • "Ξέρετε να διαλέγετε ελιές" Ιωάννα Πιπέρκου
  • "Συνταγές του Αιγαίου" της Αργ. Μπαρμπαρίγου
  • "Τα γαστριμαργικά ανάλεκτα του κυρίου Schott" του Ben Schott
  • "Τα χόρτα" της Μυρσίνης Λαμπράκη
  • "Τα Ψάρια της Ελλάδος" του Δαυίδ Δ. Κουτσογιαννόπουλου
  • "Τι γνωρίζω για τη γαστρονομία" του Jean Viteaux
  • "Το Χρυσό Αλφαβητάρι της Γεύσης" του Λ. Σαμαρτζή
  • "Τομάτα" του Αλεξ. Παπανδρέου
  • "Ψάρεμα, ψάρια, θάλασσα" του Κ. Δημητρακόπουλου
  • "Ψάρια του Αιγαίου" της Ελλης Παπαδημητρίου
  • Βιβλία της Αγλαϊας Κρεμέζη
  • Βιβλία του Ηλία Μαμαλάκη
  • Διατροφή και διατροφικές συνήθειες” Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Ιστοσελίδες

  • Cuisine du monde- Glossary
  • Fish Finder
  • homefood
  • Κηπευτικά Αγίου Γεωργίου
  • Ψάρεμα
  • Ψάρια και Ψάρεμα
All rights reserved/Photos are from Google. Θέμα Φανταστικό Α.Ε.. Εικόνες θέματος από linearcurves. Από το Blogger.