28/7/11

Μανούρι

Είδος τυριού φτιαγμένο από το συνδυασμό ξινόγαλου και φρέσκιας κρέμας γάλακτος. Είναι άσπρο, μαλακό και στερεό (χωρίς τρύπες). Αποκτά το κυλινδρικό του σχήμα από την υφασμάτινη σακούλα στην οποία τοποθετείται.
Συγγενικό με τη μυζήθρα, είναι πιο στεγνό, λίγο πιο αλμυρό και έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα λίπους. Ο Ηλίας Μαμαλάκης* προτείνει να το τρώμε ως συνοδευτικό με το γεύμα (ονομάζεται επιτραπέζιο τυρί) ή ανάμικτο με μπαχαρικά και μυρωδικά.




*Αυτό το άκουσα σε τηλεοπτική εκπομπή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου