9/5/17

Αμαρέτι

Ιταλικά παραδοσιακά αφράτα μπισκότα με πικρούτσικη γεύση. Το βασικό τους συστατικό είναι το σιρόπι πικραμύγδαλου που μπαίνει στη ζύμη. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες, τα πιο γνωστά είναι τα σκληρά και τραγανά Αμαρέτι της περιοχής Σαρόνο (Saronno), ενώ τα μαλακά τα βρίσκουμε στη Λιγκουρία στο Σασέλο (Sassello).

Ιστορία
Γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του ιταλικού Μεσαίωνα και διαδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη και στις αραβικές χώρες. 

 Amaretti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου