19/2/13

Μοσχάτο Αλεξανδρείας


Είδος ξηρού κρασιού, με έντονο άρωμα. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός τυπικά μοσχάτου οίνου, όπου κυριαρχεί το τριαντάφυλλο, τα εσπεριδοειδή και γενικά τα κίτρινα φρούτα. Εχει χαμηλή οξύτητα και μεσαία αλκοόλη.Υπάρχει σε αρωματικό λευκό, γλυκό στη γεύση και αφρώδες. 
Παράγεται στο Β. Αιγαίο, Λήμνο, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Κοζάνη, Θεσσαλία, Ευβοια. Η ποικιλία της Λήμνου έχει χαρακτηρισθεί ώς "Π.Ο.Π." (βλέπε ορισμό) με την ονομασία "Μοσχάτος Λήμνου".







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου