12/10/12

Βυζάντι

Αρνάκι γεμιστό στο φούρνο. Σερβίρεται το Μέγα Σάββατο στη Κάρπαθο και θεωρείται παραδοσιακό φαγητό. Ψήνεται σε φούρνο με ξύλα. Γεμίζεται με σωταρισμένα εντόσθια αρνιού, κρεμμύδια, σκόρδο, ρύζι, κουκουνάρια, σταφίδες, μπαχαρικά, ψίχα ψωμιού. Το αρνί μπαίνει πάνω σε κληματόβεργες και ψήνεται σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο για πολλές ώρες.



Λέγεται και Βυζαντινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου