Μακρύ σπαγγέτι με διάμετρο γύρω στα 3 χιλιοστά. Παρασκευάζεται απο αλεύρι ολικής αλέσεως, ή μαλακού σιταριού ή απο σιμιγδάλι.
Ιστορία
Στη περιοχή της Βενετίας τα λένε Βigoli, ενώ στη περιοχή της Τοσκάνης τα λένε Picinelli. Παραδοσιακά για τη δημιουργία αυτών των ζυμαρικών χρησιμοποιούν αυγά πάπιας.
Λέγεται και Bigui, Picinelli
Τι μαθαίνει ο άνθρωπος! Αυγά πάπιας για μακαρόνια! Είμαι περίεργος να δοκιμάσω αυγά πάπιας, σκέτα ή σε μακαρόνια, αλλά πού να τα βρω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυγά πάπιας φαντάζομαι σε κάποιο χωριό που να έχουν πάπιες. Υπάρχει στην Αθήνα ένα παντοπωλείο, το Αγροτικόν, στην οδό Σόλωνος, που είχε πρίν μερικά χρόνια αυγά πάπιας και ορτυκιών, μία φορά είδα και αυγό στρουθοκαμήλου (1 αυγό =ομελέτα για 10 άτομα).
ΑπάντησηΔιαγραφή