30/5/12

Πλιγούρι

Σπασμένο σιτάρι, ειδική επεξεργασμένο και προμαγειρεμένο. Εχει την ιδιότητα να φουσκώνει γρήγορα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, αντικαθιστά το ρύζι στη μαγειρική, περιέχει βιταμίνη Ε, κάλιο, φωσφόρο, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, ψευδάργυρο.Χρησιμοποιείται σαν συνοδευτικών διαφόρων εδεσμάτων. Απαντάται στην αραβική και Τουρκική κουζίνα


Λέγεται και Αλεσμένο σιταρι, Χόνδρος, Πουργκούρι, Μπλουγούρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου