25/3/12

Κρουασάν

Είδος μικρού ψωμιού που τρώγεται κυρίως για πρωϊνό. Παρασκευάζεται απο φύλλα σφολιάτας που κόβεται τριγωνικά, βουτυρώνεται και τυλίγεται 4 φορές ώστε να πάρει το σχήμα του μισοφέγγαρου.

Ιστορία
Ψωμάκια σαν μισοφέγγαρα έφτιαχνε ο κόσμος απο την αρχαιότητα για τη λατρεία της Σελήνης. Το 13 αιώνα στην Αυστρία υπήρχε το kipferl, ο πρόγονος του σημερινού κρουασάν που το έπλαθαν σε διάφορα σχήματα και το γέμιζαν με κρέμα ξηρών καρπών, μαρμελάδες ή σκέτα. Το 1683 έφτιαξαν ένα κρουασάν- μισοφέγγαρο στη Βιέννη για να τιμήσουν τη νίκη τους έναντι των Οθωμανών.



croissant


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου