11/3/12

Κρέμα του Ντέβον


Είδος κρέμας που παρασκευάζεται απο απαστερίωτο γάλα. Κατ' αρχήν το ζεσταίνουν τόσο ώστε ένα παχύ στρώμα κρέμας να δημιουργηθεί στην επιφάνεια του γάλακτος. Μετά το ψύχουν και αφαιρούν το παχύ στρώμα κρέμας. Τη διατηρούν στο ψυγείο για 4-5 ημέρες. Ποιοτικά η κρέμα αυτή μοιάζει με απαλό βούτυρο, γι αυτό τη χρησιμοποιούν σε επαλήψεις αρτοσκευασμάτων, φρούτων ακόμη και γλυκών.

Οι Αγγλοι έχουν το περίφημο "cream tea" (κρεμώδες τσάϊ), που συμπεριλαμβάνει αυτή τη κρέμα. Το τσάϊ σερβίρεται μαζί με γλυκά ψωμάκια τα οποία αλείφονται με τη κρέμα του Ντέβον και μαρμελάδα φρούτων απο πάνω.

Clotted cream - Devonshire cream

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου