Είδος γαλλικού σκληρού τυριού. Παρασκευάζεται απο ωμό γάλα, έχει σκούρο χρώμα και αρωματική γεύση. Το κεφάλι έχει βάρος απο 7-10 κιλά, διάμετρο έως 43 εκατοστά και ύψος 8 εκατοστά. Η κρούστα του είναι ανάλογη με την ηλικία, πορτοκαλιά για τα νέα τυριά, καφέ και τραχιά για τα πιο ώριμα. Η γεύση του είναι εκείνη των φρούτων και καρπών. Είναι είδος Π.Ο.Π.
Ιστορία
Το τυρί φτιάχτηκε για πρώτη φορά σε μοναστήρι το 5 αιώνα. Το μοναστήρι λεγόταν Abondance και βάσει αυτού του τυριού επιλέχθηκε ως επίσημος προμηθευτής για την εκλογή του Παπα το 1381 για ένάμισυ τόνο τυριού.
Ιστορία
Το τυρί φτιάχτηκε για πρώτη φορά σε μοναστήρι το 5 αιώνα. Το μοναστήρι λεγόταν Abondance και βάσει αυτού του τυριού επιλέχθηκε ως επίσημος προμηθευτής για την εκλογή του Παπα το 1381 για ένάμισυ τόνο τυριού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου