27/2/12

Πώς καθαρίζουμε το ψάρι


Οταν μας σερβίρουν ολόκληρο το ψάρι στο τραπέζι, το κρατάμε σταθερό με το πιρούνι και με το μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το ψάρι απο το κεφάλι μέχρι την ουρά. Σηκώνουμε τη μία πλευρά του ψαριού και την τοποθετούμε στο πλάϊ του πιάτου.
Αν θέλουμε να βγάλουμε το ψαροκόκκαλο, βάζουμε την άκρη του μαχαιριού επάνω του, το κόβουμε και το σηκώνουμε με το πιρούνι και το βάζουμε στο πλάϊ του πιάτου ή στο ξεχωριστό πιάτο για τα κόκκαλα δίπλα μας.
Αν κάποιο κόκκαλο μείνει στο στόμα μας, διακριτικά το μεταφέρουμε στο πιρούνι και απο εκεί στο πιάτο, αφού καλύψουμε την όλη διαδικασία με το χέρι μας.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα μαχαιροπίρουνα του ψαριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου