31/12/11

Merguez


Είδος πικάντικου ροζ λουκάνικου πολύ δημοφιλές στα παρισινά εστιατόρια και μπιστρό. Παρασκευάζεται απο μείγμα μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος και κόκκινης πιπεριάς "τσίλι" (βλέπε ορισμό), σκόρδου, "σουμάκι" (βλέπε ορισμό) και φινόκιο που του δίνουν ξεχωριστή γεύση και όψη.
Τρώγεται συνήθως ψητό στη σχάρα και συνοδεύεται με "κουσκούς" (βλέπε ορισμό).

Αραβικής (Βερβερικής) καταγωγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου