18/12/11

Ταμπλιέ ντι σαπέρ

Είδος φαγητού απο μοσχαρίσιο πατσά που μαρινάρεται σε κρασί, λάδι, μουστάρδα και χυμό λεμονιού. Μετά σωτάρεται και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρεται με μαγιονέζα και πατάτες ψητές.

Ιστορία
Πήρε το όνομά του απο τον Ναύαρχο de Castellane που ήταν διοικητής της Λυών την εποχή του Ναπολέοντα του 3ου και πρώην σκαπανέας. Λάτρευε τη καλή κουζίναι και τη μαγειρική

Tablier du sapeur




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου