9/11/11

Γερμανική μουστάρδα

Η βασική γερμανική μουστάρδα (senf) προέρχεται απο μείγμα αλεσμένων σπόρων των φυτών Sinapis hirta και Brassica nigra που αναμειγνύονται με λάδι, ξύδι και διάφορα μυρωδικά.

Υπάρχουν 3 είδη μουστάρδας
α) Bavarian sweet mustard. Παρασκευάζεται απο ψημένους σπόρους μουστάρδας μαζί με ξύδι, μέλι, ζάχαρη ή σιρόπι απο μήλα αντί για άλλο γλυκαντικό. Στα γερμανικά λέγεται "Süßer Senf, bayerischer" or "Weißwurstsenf"

β) Medium Spicy Mustard. Παρασκευάζεται με κίτρινους ή και καφέ σπόρους μουστάρδας. Είναι η πιο δημοφιλής. Αντίστοιχα αν ανακατευτεί με "χρένο" (βλέπε ορισμό), γίνεται πιο καυτερή και είναι δημοφιλής στην Ανατολική Γερμαία κυρίως. Στα γερμανικά λέγεται η πρώτη delikatessenf και η δεύτερη Mittlescharfer.

γ) Sharp or Spicy Mustard. Είναι ίδια με τη προηγούμενη, αλλά επειδή έχει μεγαλύτερο ποσοστό σε μαύρους κόκκους μουστάρδας είναι και πιο πικάντικη. Στη βόρεια Γερμανία μάλιστα σερβίρεται άφθονη με τη κουτάλα. Λέγεται "Scharfer Senf"

Πέρα απο αυτά τα είδη υπάρχει και η γερμανική μουστάρδα διαίτης η dietsenf, η οποία είναι πρασινόχρωμη και ανάλατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου