Σκληρό τυρί εξαιρετικής γεύσης που παρασκευάζεται χωρίς πυτιά παρά μόνο με ξύδι. Είναι ένα μεικτό είδος τυριού και μυζήθρας και γίνεται όταν το γάλα που τυροκομείται είναι λίγο σε ποσότητα και δεν επαρκεί να ληφθεί χωριστά το τυρί και χωριστά η μυζήθρα.
Παραδοσιακό τυρί από κατσικίσιο γάλα. Τρώγεται φρέσκο (χλωρό) είτε λίγο ωριμασμένο. Συνοδεύεται θαυμάσια από θυμαρίσιο μέλι. Φτιάχνεται κυρίως στα σπίτια
Κρητικής προέλευσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου