Ρολό απο βρασμένο κρέας πουλερικών ή ψαριών, ξεκοκαλισμένο και τυλιγμένο στην ίδια του τη πέτσα. Το τυλίγουμε σε πετσέτα ώσπου να βράσει. Οταν κρυώσει "γυαλίζεται" με ζελέ και γαρνίρεται.
Ιστορία
Κατά τον Μεσαίωνα ο όρος "γκαλαντίνα" αφορούσε μία σάλτσα που ετοίμαζαν απο ρίζες, φρυγανιά, κανέλλα, αλάτι και πιπέρι. Αυτού του τύπου τις σάλτσες τις προόριζαν για γκαλαντίνα χελιών ή και κρέας ελαφιών.
Galantine
Ιστορία
Κατά τον Μεσαίωνα ο όρος "γκαλαντίνα" αφορούσε μία σάλτσα που ετοίμαζαν απο ρίζες, φρυγανιά, κανέλλα, αλάτι και πιπέρι. Αυτού του τύπου τις σάλτσες τις προόριζαν για γκαλαντίνα χελιών ή και κρέας ελαφιών.
Galantine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου