3/10/11

Φλομάρια

Είδος ζυμαρικού απο τη Λήμνο. Παρασκευάζονται απο ντόπιο σκληρό σιτάρι απο το οποίο βγαίνει ένα κιτρινωπό κολλώδες αλεύρι. Πλάθονται σε δύο σχήματα, το πρώτο γίνεται λεπτό σαν σπάγκος και το δεύτερο σε στενά επίπεδα σχήματα. Μετά αφήνονται να στεγνώσουν και φυλάσσονται σε πάνινες σακκούλες.
 Χρησιμοποιούν φλομάρια αντί για χυλοπίτες. Στο φαγητό "ψευτοπέτεινο ή ψευτοπετεινός" βάζουν φλομάρια με μελιτζάνες, χωρίς καθόλου πετεινό ή κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου