6/10/11

Κεφαλογραβιέρα

Σκληρό τυρί σχετικά αλμυρό με συμπαγή μάζα. Οταν είναι φρέσκο 5,6 μηνών είναι μαλακό. Οσο περνάει ο καιρός σκληραίνει.
Κατασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα στη Δ.Μακεδονία ,Ηπειρο,Αιτωλοακαρνανία. Κάνει υπέροχα σαγανάκια, αλλά είναι και για μακαρόνια. Βασίζεται στο τρόπο κατασκευής της γραβιέρας. Πρωτοφτιάχτηκε στην Ηπειρο και είναι πιό πικάντικα αλμυρή απο τη γραβιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου