6/10/11

Στάκα

Είδος γαλακτοκομικού προϊόντος. Μαζευουν την τσίπα του γάλακτος από το άρμεγμα και την αλατίζουν ελαφρά. Μετά την ζεσταίνουν σε χαμηλή φωτιά με μικρή προσθήκη αλευριού για αρκετές μέρες. Ετσι χωρίζουν οι πρωτείνες από το λίπος. Το λίπος μαζεύεται χωριστά και είναι το περίφημο στακοβούτυρο ενώ οι ασπρη και πηχτή μάζα των πρωτείνων ειναι η διάσημη στάκα.
Τρώγεται με αυγά ,με μακαρόνια , πιλάφι ή και σε πίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου