3/10/11

Εκλέρ


Είδος ζύμης παρόμοια με εκείνης των "Σού" (βλέπε ορισμό). Τη βάζουμε μέσα στο κορνέ και απο εκεί και πέρα τη σχηματίζουμε σε σχήμα δάχτυλου αλλά με κενό στο εσωτερικό της. Τη ψήνουμε στο φούρνο και αφού κρυώσει τη γεμίζουμε μετά με κρέμα, ή σοκολάτα.
Ιστορία
Κατάγεται απο τη Γαλλία οπου εμφανίσθηκε τον 19 αιώνα. Κάποιοι ιστορικοί λένε ότι πρώτος ο Marie-Antoine Careme ετοίμασε την εν λόγω ζύμη για τους Γάλλ0υς βασιλείς. Η πρώτη συνταγή στ' αγγλικά που αναφέρει το εκλέρ ήταν το 1861.

eclair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου