9/10/11

Bavaroise

Είδος πηχτής κρέμας που σερβίρεται σαν κρύο γλυκό.

Ιστορία
Στο τέλος του 17ου και αρχές του 18ου αιώνα πολλοί γάλλοι σέφ δούλευαν στη Μπαβαρία, όπου χρησιμοποιούσαν υλικά και συνταγές με τα τοπικά ονόματα. Ο όρος "κρέμα" στις γερμανόφωνες χώρες αναφέρεται στη ζελατίνα ανακατεμένη με π.χ. σοκολάτα ώς Schokolatencreme κλπ. Πιστεύεται λοιπόν ότι η κρέμα αυτή πήρε το όνομα "Bavaroise" δηλώνοντας τη καταγωγή της μόνο.
Στο παρελθόν την έφτιαχναν απο αυγά, ζελατίνα ανακατεμένα με σαντιγύ ή και γεύσεις φρούτων. Το μείγμα το έβαζαν σε φορμάκια και μετά στο ψυγείο.

Μπαβαρουάζ, Bavarian Creme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου