Λεξικό γαστρονομίας
Τι είναι τι, στη μαγειρική
18/9/11
Πετρωτό
Είδος τυριού απο την Τήνο. Παρασκευάζεται απο πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, είναι μαλακό στην αφή και άμα στεγνώσει το πλάθουν σε στρογγυλά κεφαλάκια.
Ονομάζεται πετρωτό γιατί το πιέζουν με πέτρα για να βγάλει τα υγρά του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου