
Ιστορία
Η μαντζουράνα ήταν ένα φυτό που καλλιεργείτο απο τους αρχαιοτάτους χρόνους στη Μέση Ανατολή για τις θεραπευτικές και γευστικές της ιδιότητες. Εισήχθει στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα σαν μυρωδικό για κολώνιες.
Μαγειρική
Σήμερα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην μαγειρική είτε στην φρέσκια της μορφή είτε αποξηραμένη. Επειδή όμως έχει πολύ λεπτή γεύση, συνήθως μπαίνει πρός το τέλος του μαγειρέματος.
Φρέσκια και ψιλοκομμένη μαζί με φρέσκο χυμό λεμονιού είναι ωραία σε σαλάτες.
Οικογένεια Δυόσμου.
Αλλα ονόματα : Σάψιχο
Marjoram - Majorana hortens
Φρέσκια και ψιλοκομμένη μαζί με φρέσκο χυμό λεμονιού είναι ωραία σε σαλάτες.
Οικογένεια Δυόσμου.
Αλλα ονόματα : Σάψιχο
Marjoram - Majorana hortens
Οικογένεια Χειλανθών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου