31/8/11

Μαϊντανός


Φυτό με σύνθετα κατσαρά φύλλα σκούρα πράσινα και κιτρινοπράσινα άνθη.

Στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιείται όχι μόνο ως συστατικό αλλά και ως διακοσμητικό σαλατών ή πιάτων κρέατος, ενώ στην Τουρκία, χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στη σαλάτα, είτε μαζί με ψιλοκομμένη τομάτα είτε και μόνος του. Χρησιμοποιείται σε σούπες, σαλάτες σε κεφτέδες, συνταγές ψαριών, κρεάτων και σε γαρνιτούρες πολλών φαγητών.

Λέγεται και Πετροσέλινο, Περσέμολο, Μακεδονήσι. Parsley

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου