24/8/11

Χρένο

Το φυτό έχει μεγάλα φύλλα σαν αυτά του φοίνικα που αναπτύσσονται πρός τα πάνω κατευθείαν απο τη ρίζα χωρίς εμφανή κορμό. Ανήκει στην οικογένεια του λάχανου. Είναι μια καφέ κυλινδρική ρίζα, έχει σάρκα με χρώμα υπόλευκο, είναι σκληρή και συνήθως τρίβεται πριν χρησιμοποιηθεί. Έχει γεύση δυνατή, καυτερή, με χαρακτηριστικό άρωμα. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική και είναι η βάση της σάλτσας χορσράντις

Η ρίζα του που έχει ιδιαίτερα καυστική γεύση. Υπάρχει στο εμπόριο τόσο τριμμένο,όσο και σε υγρή μορφή. Απαραίτητο συστατικό σε κάποιες σάλτσες, μαζί με ξινή κρέμα γάλακτος.



H σάλτσα horseradish είναι δυνατή κρεμώδης φτιαγμένη από κρέμα γάλακτος, τριμμένο χρένο (horseradish), χυμό λεμονιού, ξύδι και καρυκεύματα. Σερβίρεται με το εγγλέζικο ροστ-μπήφ, με καπνιστή πέστροφα ή σκουμπρί.


Horseradish - Armoracia rusticana- κοχλιαρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου