27/7/11

Ανθότυρο


Ένα από τα πιο γνωστά φρέσκα τυριά

Είναι ένας συνδυασμός κρέμας απο αγελαδινό και πρόβειου γάλακτος. Εχει μεγάλη περιεκτικότητα λίπους, που του δίνει τη χαρακτηριστική γεύση του. Είναι ελαφρά αλατισμένο και αφήνεται να ωριμάσει μόνο λίγες εβδομάδες πριν την κατανάλωση. Ο Ηλίας Μαμαλάκης λέει ότι "είναι περισσότερο τυρί για επιδόρπιο, σερβιρισμένο με μέλι ή μαρμελάδα είτε με ζάχαρη και κανέλα".

Στις ορεινές περιοχές της Ελλάδας τηγανίζεται και σερβίρεται με μέλι. Όμως εξαιτίας της γλυκιάς του γεύσης χρησιμοποιείται σε παραδοσιακά γλυκά όπως στα καλτσούνια, και στις μυζηθρόπιτες (τυρόπιτες με μυζήθρα). Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πιο αλμυρά τυριά όταν φτιάχνεται η Ελληνική τυρόπιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου