19/7/11

Φιλέτο μοσχαρίσιο, είδη

Chateaubriand : Συνήθως είναι για δύο άτομα. Είναι κομμένο απο το κέντρο του μπόν φιλέ
Chuck steak: Είδος φιλέτου που κόβεται απο το λαιμό μέχρι τα πλευρά
Cube steak : Ενα κομμάτι κρέατος κομμένο σε κύβο και χτυπημένο να μαλακώσει
Fillet minion : Μπόν φιλέ
Flank steak : Κομμάτι απο τη κοιλιά του ζώου. Δεν είναι πολύ τρυφερό
Flat iron steak: Κομμάτι απο ωμοπλάτη
Hanger steak : Κομμάτι απο τη θωρακική χώρα. Εχει μαλακές άκρες αλλά σκληρό κέντρο.
Rib eye steak: είδος κοπής απο τα πλευρά μαζί με τους μύες. Συνήθως ψήνεται στο φούρνο ή στη σχάρα.
Rump or round steak : Κομμάτι απο το γλουτό, αρκετά σκληρό
Sirloin steak : Κρέας κομμένο απο το γοφό, πολύ μαλακό
Skirt steak : Κομμάτι απο το θώρακα, λίγο σκληρό
T-bone steak & strip steak: Είδος μπόν φιλέ αλλά λίγο πιο σκληρό.
Salisbury steak : Αυτό δεν είναι πραγματικό φιλέτο είναι ένα μείγμα απο μοσχαρισια κομμάτια, πλασμένα με κρεμμύδια ή και μανιτάρια.
Swiss steak: Δεν είναι πραγματικό φιλέτο είναι ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας που το έχουν κοπανήσει και μετά σωτάρει.
Steak tartare: Ψιλοκομμένο φιλέτο μαζί με κρεμμύδι, μαϊντανό και κάππαρη. Τρωγεται ωμό.


2 σχόλια:

  1. Σημείωση: το Steak tartare είναι συνηθως ωμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστη. Μου διέφυγε. Το προσθέτω άμεσα. Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή