Οι εξι βαθμίδες του μοσχαρίσιου κρέατος είναι οι εξής : 1) Prime λέγεται και round (στρογγυλό), 2) Choice 3) Good 4) Standard 5) Utility 6) Cull.
1) Primal or Round). Τα μέρη του είναι :
Στρογγυλό (Bottom round), Οσομπούκο (Osso buco), είναι το Ποντίκι με κόκκαλο κομμένο εγκάρσια, Τράνς με καπάκι (Top round cap off), Κότσι/κνήμη (shank), καθαρισμένο φιλέτο (Trimmed loin), Κόντρα με φιλέτο (short loin), Μπον φιλέ (Tenderloin) , καθαρισμένο φιλέτο (Trimmed loin), μοσχαρίσιες κοτολέτες (Portion cut veal cutlets.
Φιλέτο, Μπον φιλέ: Το καλύτερο κομμάτι.Γίνεται ψητό της κατσαρόλας και σοτέ.
Κόντρα φιλέτο: Γίνεται ψητό της κατσαρόλας, σοτέ, ψητό της σχάρας. Παρουσιάζεται σαν μενταγιόν, σκαλοπίνια, εσκαλόπ.
Κότσι (Shank) για ψητό Τρανς με καπάκι : Είναι κατάλληλο για σνίτσελ, ψητά φούρνου και κατσαρόλας, τηγάνι και γκριλ.
Καρέ (Ωμοπλάτη-Στήθος (Shoulder-breast)
Μπριζόλες με 6-7 παϊδια με κόκκαλο, κομμένα (Rack-chop ready), μπριζόλες γαλλικής κοπής με απογυμνωμένο κόκκαλο (frenched rack chops), στήθος (Breast), σπάλα ωμοπλάτης καθαρισμένη (Trimmed shoulder clod), βραστό (stew), γλυκάδια (sweetbreads), Συκώτι (Liver), Νεφρά (kidneys).
Σπάλα : Γίνεται συνήθως κιμάς. Αν μείνει σε κομμάτι, γίνεται ψητή ή βραστή.
Αλλα τεμάχια
Συκώτι : Συνηθως γίνεται "Σοτέ" (βλέπε ορισμό)
Νεφρά : Βράζονται κανονικά, συχνά μπαίνουν ψιλοκομμένα σε πίτες
Μυαλά : Σιγοβράζονται και μετά σοτάρονται
Καρδιά : Σιγοψήνεται και γίνεται βραστή
Μάγουλα : Σιγοψήνονται, βραστά
Γλώσσα : Σιγοψήνεται. Ξεφλουδίζεται όταν κρυώσει. Χρησιμοποιείται σαν μεζές και για τη παρασκευή "τερίν' (βλέπε ορισμό).
Γλυκάδια : Σιγοβράζονται και μετά σοτάρονται
Πόδι Σιγοβράζονται για τη παραγωγή ζωμών
Veal parts
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου