Λεξικό γαστρονομίας
Τι είναι τι, στη μαγειρική
3/1/18
Bacalhoada
›
Παραδοσιακό στιφάδο με μπακαλιάρο που σερβίρεται στη Πορτογαλία. Ο μπακαλιάρος είναι αλατισμένος και αποξηραμένος σύμφωνα με τη παλιά μέθοδ...
16/5/17
Ζηρειοτύρι Στυμφαλίας
›
Είδος σκληρού τυριού με ελαφρά αλμυρή γεύση και ευχάριστο άρωμα. Παράγεται απο παστεριωμένο γάλα αιγοπροβάτων και ωριμάζει μέσα σε 3 μήνες....
Ξηροτύρι Σαμοθράκης
›
Αιγοπρόβειο κεφαλοτύρι με πιπεράτη και πικάντικη γεύση. Ωριμάζει μέσα σε 2 χρόνια. Εχει γεύση καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Κατάγεται απο τ...
13/5/17
Γλυκομπίζελο
›
Ποικιλία αρακά που τρώγεται ολόκληρος μαζί με το πράσινο περικάρπιό του (περίβλημα). Το περικάρπιο είναι πιο πλατύ και σαρκώδες απο τον κ...
9/5/17
Ιταλική λαχανίδα
›
Είδος χειμερινού λαχανικού με σκούρα πράσινα κατσαρά φύλλα και δυνατό, υγρό κορμό. Οταν τη τρώμε μοιάζει με λάχανο όμως έχει πιο γήϊνη γεύ...
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού