tag:blogger.com,1999:blog-4261506025681841259.post3476917800389672472..comments2023-02-14T05:20:39.250+02:00Comments on Λεξικό γαστρονομίας: ΜουσούνταMarinahttp://www.blogger.com/profile/06463395129162398056noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4261506025681841259.post-84661823356443484402013-02-04T15:00:43.721+02:002013-02-04T15:00:43.721+02:00Ευχαριστώ θερμά "Γευσεις Εύβοιας" για τι...Ευχαριστώ θερμά "Γευσεις Εύβοιας" για τις πληροφορίες και τη συνταγή. Marinahttps://www.blogger.com/profile/06463395129162398056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4261506025681841259.post-52520897787810358362013-02-04T01:00:22.025+02:002013-02-04T01:00:22.025+02:00Mosinda : Αρβανίτικη λέξη (όχι αλβανική)κατά το ιδ...Mosinda : Αρβανίτικη λέξη (όχι αλβανική)κατά το ιδίωμα της νότιας Εύβοιας.Η πίτα αυτή σε μας ήταν η βραδυνή εύκολη λύση για την αγρότισσα που γύριζε από το χωράφι έχοντας μαζέψει διάφορα χόρτα έφτιαχνε μια εύκολη βραδυνή πίτα που έψηνε σε ταψί μπακιρένιο στη θράκα του τζακιού.<br />Η συνταγή της ως νοτιοευβοϊκή έκδοση στο άρθρο μας http://gefseis-evias.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7857.html.<br Sofia Moutsouhttps://www.blogger.com/profile/18098506632751918711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4261506025681841259.post-6054476367254308402013-02-03T22:44:49.351+02:002013-02-03T22:44:49.351+02:00Πολύ ενδιαφέρουσα επεξήγηση. Ευχαριστώ
Πολύ ενδιαφέρουσα επεξήγηση. Ευχαριστώ<br />Marinahttps://www.blogger.com/profile/06463395129162398056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4261506025681841259.post-81880863496135030942013-02-03T22:27:02.944+02:002013-02-03T22:27:02.944+02:00Το δεύτερο "ου" δεν ακούγεται! Προφέρετα...Το δεύτερο "ου" δεν ακούγεται! Προφέρεται "μοσντα" με τον τόνο στο "σ". Η πιό απλή της μορφή είναι σπανάκι, κρεμμύδι, μπαχαρικά, λίγο αλεύρι και στο φούρνο!An-Luhttps://www.blogger.com/profile/12118785424020322944noreply@blogger.com