14/8/11

Τσίλι κον κάρνε

Aποτελείται από κιμά ψημένο στην κατσαρόλα με κρεμμύδια, τομάτες, σκόρδο, κόκκινα φασόλια kidney, αρωματικά και μπαχαρικά, π.χ. καυτερή πιπεριά. Σερβίρεται με λευκό ρύζι, τορτίγιας και σαλάτα


TEX-MEX
(Chilli con carne)

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένη "αμαρτία" με δυσάρεστες επιπτώσεις στο γαστρεντερικό σύστημα... Πού μπορεί κανείς να απολαύσει αυτή την "αμαρτία" στην Αθήνα;

    (Μ'αρέσει η ιδέα σου Μαρίνα καθώς κι η δουλειά που έχεις ήδη κάνει ως τώρα! Παίρνω το θάρρος να σου προτείνω άλλον ένα ορισμό για να συμπεριλάβεις στο λεξικό που ίσως βοηθήσει να μάθουμε οι Έλληνες τι θα φάμε ακριβώς όταν μας καλέσουν για "σουφλέ" και τι για "ω-γκρατέν"! Δυστυχώς οι περισσότερες Ελληνίδες ονομάζουν "σουφλέ" που σημαίνει "φουσκωτό", οτιδήποτε φουρνίσουν που περιέχει τυριά και κρέμα γάλακτος ενώ μαγειρεύουν "ω-γκρατέν"...) Καλή συνέχεια, Δέσποινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Δέσποινα.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εδώ και πολλά χρόνια είχα ενδιαφέρον να κάνω ένα λεξικό ώστε να μάθουμε ορισμένους όρους που κυκλοφορούν και συγχρόνως να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας σε τροφές γενικά.
    Το λεξικό το έφτιαξα στην αρχή έτσι " http://orologia-magirikis.blogspot.com/", (όπου για να δείς τον ορισμό, κάνεις κλίκ πάνω στο λύμμα και μετά ανατρέχοντας πάλι τη λίστα, είναι στο τέλος). Δεν ήταν όμως λειτουργικό, άσε που είχα βάλει και φωτός μέσα χωρίς άδεια.
    Ετσι κατέληξα σ' αυτή τη μορφή.
    Δε βρήκα όμως το λύμμα για σουφλέ. Θα σου ήμουν ευγνώμων αν ήθελες είτε σαν σχόλιο είτε μέσω e-mail να προσδιόριζες εσύ τον ορισμό και ίσως έβαζες δικιά σου φωτο. Εάν το κάνεις και έχεις site στο Ιντερνέτ θα σε κάνω link.

    Δυστυχώς δεν έχω φάει ποτέ στην Αθήνα τσίλι κον κάρνε. Μόνο στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή